WEDA AB, Švedska:

Industrijsko podjetje od leta 1919.  WEDA je švedska korporacija v zasebni lasti s svojim proizvodnim obratom na Švedskem. Svetovno znani proizvajalec visoko kakovostnih podvodnih robotskih čistilcev. Prvi preprosti ročni čistilec so razvili že davnega leta 1975, prvi avtomatski robot tip B600 pa so lansirali na trg leta 1981. Dolga tradicija se ohranja, saj so tudi v 21. stoletju med vodilnimi podjetji s tega področja – tudi na račun razvoja podvodnih čistilcev v sodelovanju s končnimi uporabniki. V zadnjem obdobju so se specializirali za rešitve industrijskih čistilcev za rezervoarje pitne vode in odpadne vode, bazene v papirni, steklarski, železarski, živilski industriji itd. Razvili so tudi robote za čiščenje  hladilnih bazenov v nuklearkah, katerega patent je kasneje odkupilo podjetje WESTINGHOUSE SERVICE AB. Roboti opremljeni s kamerami, lučmi in popolno kontrolo vrtečih ščetk ali mlinčkov ter motorjev lahko mehansko odstranijo sediment še v tako težko dostopnih in omejenih območjih pod vodo. S temi roboti se 24 ur na dan, 7 dni v tednu na leto čisti umetno jezero velikosti kar 200.000 m2 pod najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifa v Dubaju.

WEDA VR50

Weda VR-50 je v mnogih pogledih manjša različica VR-600. Posebej je zasnovan za manjše rezervoarje in rezervoarje, kjer je dostop z našim večjim čistilcom omejen zaradi manjših dostopnih jaškov, omejeno zaradi malo prostora med stebri v rezervoarju itd.

WEDA VR600

VR-600 je daljinsko krmiljen in opremljen z vrtljivimi ščetkami in močno črpalko, ki direktno izčrpava vse usedline – brez povzročanja motnosti vode v rezervoarju.

WEDA YT600

Zaradi tradicionalnega čiščenja in odstranjevanja sedimentov je treba rezervoar odstraniti iz delovanja, kar povzroča motnje in lahko povzroči razpoke in druge probleme na dnu in stenski strukturi rezervoarjev. Z uporabo YT-600 lahko rezervoar med čiščenjem ostane v uporabi. YT600 se danes uporablja v več različnih industrijskih aplikacijah, od rudnikov in obratov za razsoljevanje do hladilnih stolpov v procesni in drugi industriji.

WEDA YT800

YT-800 je električni podvodni robot za čiščenje velikih podvodnih površin, ki ga daljinsko krmilite in lahko čisti aplikacije kot je dno peščenega filtra. Močna črpalka in široka sesalna šoba omogočata čiščenje velikih površin v relativno kratkem času.